Over ons

SALTO is 360° Amsterdam: een open mediakanaal op tv, radio en internet waar Amsterdamse community’s, individuen en publieke organisaties hun eigen mediaproducties uit kunnen zenden. SALTO zorgt voor een waardevrije, democratische omgeving waar media-innovatie de ruimte krijgt.

SALTO werkt aan lokale publieke open access media, die diep in de stad doordringt. SALTO richt zich op de ontsluiting, ondersteuning en promotie van waardevolle Amsterdamse content van Amsterdamse community ’s uit de haarvaten van de stad.

De programma’s van SALTO zijn een goede afspiegeling van de stad. Waarin je de diversiteit in opvatting, gezindheid, buurt, interesse, demografische vertegenwoordiging, sociaal-maatschappelijke positie, leeftijd en meer ziet en hoort.

SALTO voorziet de programma’s van info voor wie willekeurig inschakelt en geeft zo duiding en context. Dit SALTO aanbod wordt vanuit een on demand platform, internet, uitgespeeld naar ‘any device’: tv, radio, mobile etc.

SALTO is het open access Amsterdams makersplatform, waarop mediamakers uit de community’s in de stad hun eigen programma’s presenteren.

SALTO enthousiasmeert, faciliteert en begeleidt mediamakers. Zowel beginnende als ervaren mediamakers krijgen de kans om zich verder te ontwikkelen door te oefenen, te experimenteren, en vooral: uit te zenden.

SALTO ondersteunt programmamakers en hun organisaties met een on-demand internetplatform, met tv- en radiozenders, met goedkope uitzendfaciliteiten, met productionele begeleiding en met kennisoverdracht. Daarmee biedt SALTO inspiratie en een testomgeving voor de creatieve media-industrie in de stad.

SALTO is onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam